Kérdése van? Szívesen segítünk,ha tudunk. Hívjon minket! +36705501077

FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
19 500 Ft

FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ

FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 611 KÉZI FŰRÉSZ
Rendkívül precíz faápoló munkához, 10 cm-es ágakhoz ajánlják a pehelykönnyű fűrészt, amely méretes pengéjével rendkívül haladós fűrészelést tesz lehetővé. A fogai azonnal a felszínre hozzák a fűrészport és egyenletes, tiszta metszlapot hagynak maguk után.
Szállítás 2-8 munkanap
19 500 Ft
Részletek
A kardfűrészek, a keretes fűrészekkel ellentétben rendkívül keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, a gyümölcsfák és díszcserjék metszésének pótolhatatlan eszközei. Egyetlen hátrányuk, hogy csak húzva szabad vágni velük, a pengét könnyített mozdulattal, erő és vágás nélkül kell visszatolnunk a kiindulási helyzetbe. Ez a ciklikus mozdulat néhány perc alatt, munka közben elsajátítható.
A FELCO a fűrész fogait is úgy alakította ki, hogy csak a húzás irányába „harapjanak”, visszatolni könnyű legyen a fűrészlapot. A FELCO fűrészek a megszorulás ellen is védettek, a kitűnő edzettségű fűrészlap a fogainál egy kicsit vastagabb, mint a fokánál. Ha a levágandó ágrészre a másik kezünkkel némi súlyt helyezünk, akkor folyamatosan tágulni fog a nyílás fűrészelés közben, és kisebb lesz a fölösleges súrlódás.

A FELCO 611 és 621 kardfűrészek a méretükben különböznek egymástól. A FELCO 611 a nagyobb, teljes hossza fél méter, a kard fogazott része 33 cm, a legnagyobb ajánlott ágvastagság 10 cm. A FELCO 621 kicsit rövidebb, a fogazata 24 cm, és legfeljebb 8 cm átmérőjű ágakra ajánlják.
A fűrész markolata (fogantyúja) tökéletes ergonómiával simul a tenyerünkbe, még a nyomást adó hüvelykünknek is kijelölt puha támasztó-helye van. A pengét élezni, a fogakat hajtogatni nem kell, ha néhány év alatt elkopnának, az egész kard cserélendő, csak egy csavarhúzó kell az utánrendelt penge beillesztéséhez.

A műanyag tok a fűrészt és a testi épségünket is védi. Fölül egy csattal az övünkre akasztható, a térdünknél az alsó vége egy zsinórral a combunkhoz rögzíthető. Jobbkezesek a bal oldalukról, balkezesek a jobb oldalukról valóban kardként ránthatják elő a fűrészt, ha a metszőolló már nem lenne elég az ágvastagsághoz.
Ha valaki nem szeret tokot használni, az a csupasz fűrészt is felakaszthatja a fára vagy létrára, tágas lyuk várja a fűrész nyelén az akasztó-zsinór befűzését. A penge természetesen rozsdamentes acél, de azért a tok is kiengedi az esetleg belefolyt esővizet, sőt szellőzik is, valamint egy keskeny ablakbon át megmutatja a félelmetes fogakat.
A FELCO 611 a gyártó legnagyobb egyenes fűrésze, amelyet annak ajánlunk, aki rendszeresen, nagyobb ágakat fűrészel, gyakran létráról dolgozik és egy kézzel kell elvégeznie a teljes feladatot. Egy szuper minőségű, tartós szerszám, amelynek használata jó érzéssel tölti el a kertészkedőt.
Adatok
Cikkszám
FM951883