Kérdése van? Szívesen segítünk,ha tudunk. Hívjon minket! +36705501077

FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
21 500 Ft

FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ

FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
FELCO 630 KÉZI FŰRÉSZ
Kertészek,faápolók,famászók,arboristák számára is!

Akár 12 cm-es ágakkal is megbirkózik a FELCO nagyobbik rókafarkú fűrésze. Az ívelt kialakítás révén magától “harap” a fába, így akár a fejünk felett is fűrészelhetünk vele.
Szállítás 2-8 munkanap
21 500 Ft
Részletek
A rókafarkú fűrészek, a keretes fűrészeknél lényegesen keskenyebbek, szűkebb elágazásokba, ágvillákba is beférnek; a gyümölcs- és díszfák, cserjék metszésének elengedhetetlen eszközei. Jellemzőjük, hogy csak húzva szabad vágni velük, a pengét könnyített mozdulattal kell visszatolnunk a kiindulási helyzetbe. Ez a nem túl bonyolult, de azért figyelmet kívánó mozdulat néhány perc alatt, munka közben megtanulható.
A FELCO a fűrész fogait is úgy alakította ki, hogy csak a húzás irányába „harapjanak”, visszatolni könnyű legyen. A FELCO fűrészek a megszorulás ellen is védettek, a kitűnő edzettségű fűrészlap a fogainál egy kicsit vastagabb, mint a fokánál.
A rókafarkú fűrész abban különbözik az egyenes kardfűrésztől, hogy az íve miatt önmagától, ránehezedő nyomás nélkül is harap, így a fejünk fölötti magasságban, akár felfelé kinyújtott karral is dolgozhatunk vele, ahol már nem tudnánk nyomást kifejteni.
A FELCO 630 és 640 rókafarkú fűrészek csak a méretükben különböznek egymástól. A FELCO 630 a nagyobb, teljes hossza majdnem fél méter, a kard fogazott része 33 cm, a legnagyobb ajánlott átvágható ágvastagság 12 cm. A FELCO 640 inkább kompakt, rövidebb, a fogazata 27 cm, és legfeljebb 10 cm átmérőjű ágakat vágjunk vele.

Földközelben fűrészelve, a szabad kezünkkel a levágandó ágrészt lefelé nyomva fokozatosan tágul a nyílás, és így vastagabb ágakkal is boldogulunk. A markolat tökéletes ergonómiával, puhán, biztos fogással simul a tenyerünkbe. A pengét élezni, a fogakat hajtogatni nem kell. Ha néhány év használat alatt elkopnának, az egész penge cserélhető; csak egy csavarhúzó kell a beillesztéséhez. Házikerti munkáknál akár évtizedekig dolgozhatunk egyetlen pengével.
A műanyag tok a fűrészt és a testi épségünket is védi. Fölül egy csattal az övre akasztható, középen a hozzá adott tépőzáras pánttal a combhoz rögzíthető. A véletlen kiesés ellen egy rugózott retesz a tok végén rögzíti a pengét, ami rendkívül minőségi érzést kelt a fűrész kihúzásánál és helyére tolásánál.

Jobbkezesek a bal oldalukról, balkezesek a jobb oldalukról egyetlen mozdulattal, egy kézzel vehetik elő a fűrészt, ha a metszőolló már kevés lenne az átvágandó ágvastagsághoz. Ha valaki nem szeret tokot használni, az a csupasz fűrészt is felakaszthatja a fára vagy létrára, tágas lyuk várja a fűrész nyelén az akasztó-zsinór befűzését. A kampós végű nyél maga is akasztóként szolgálhat, a fűrész így a fa ágán is megáll.
A penge természetesen rozsdamentes acél, amelyet a tok szárazon tart, ugyanis erre a célra kialakított részeken szellőzik is. Színpompája miatt elveszíthetetlen az egész szerszám, egyetlen körbenézéssel megbizonyosodhatunk arról, épp hol hagytuk.

A FELCO 630 fűrészt annak ajánljuk, aki értékeli a hosszabb penge hatékonyságát és a pehelykönnyű felépítését (csak 400 gramm). A fogak különleges kiképzése a vágás helyéről azonnal elszállítja a fűrészport és a kertész gyakran azt veszi észre munka közben, hogy egyetlen húzással többet haladt, mint amire számított.
Adatok
Cikkszám
FM107429